Brandweer verricht metingen na stankoverlast in Wijk aan Zee

3-12-2020, 112IJmond

WIJK AAN ZEE – De brandweer heeft aan het begin van de avond metingen verricht in Wijk aan Zee. Rond zes uur kwamen bij de meldkamer diverse telefoontjes over stankoverlast binnen, waarop meerdere brandweervoertuigen naar het kustdorp werden gestuurd.

Naast een tankautospuit met standaard meetapparatuur werden onder meer een specialistische meetploeg en een Adviseur Gevaarlijke Stoffen ingezet. Intussen werd contact gelegd met Tata Steel en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, die ook ter plaatse kwamen.

Na onderzoek door de verschillende instanties was de geur te herleiden naar het bedrijfsproces van Tata Steel. Bij het opstoken van vuurvaste bemetseling in pannen voor ijzer en staal was de geuremissie ontstaan. Een vertegenwoordiger van Tata Steel laat weten dat het bedrijf onderzoekt wat er precies is misgegaan en dat daarbij het hele proces, van productie van de stenen tot het droogstoken, onder de loep wordt genomen.

Meetapparatuur van de brandweer heeft geen gevaarlijke stoffen gemeten in het dorp, zo meldt de persvoorlichter van de Veiligheidsregio Kennemerland desgevraagd. Eén bewoner uit het dorp is uit voorzorg door de ambulancedienst gecontroleerd, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

In een persbericht op haar website maakt Tata Steel excuses voor de ontstane overlast.

lees artikel (opent nieuw scherm/tabblad)

Deel dit bericht

Artikelen over Tata Steel

Ander nieuws over Economie