Noodalarm Geboortezorg

Demonstratie bij ministerie VWS: 'met gedwongen IB doen wij niet mee!'

Datum:vrijdag 1 april 2022
Tijd: van 11:15 tot 13:00
Plaats:Den Haag, start op Malieveld
Aangemeld:204

1 april zetten we onze verlostassen massaal op de stoep bij VWS, onder het mom;  'met gedwongen IB doen wij niet mee! We doen dit per fiets in 'Call the Midwife' pakjes (voor wie wil). 11.15 uur verzamelen we op het Malieveld. Wij bestellen de pakjes in meerdere maten en zorgen voor een aantal fietsen. Neem je verlostas mee, liefst een eigen fiets en kleren waarover je een jurkje en vestje aan kan. We gaan voor minstens 200 verloskundigen! Het wordt echt een happening om nooit te vergeten! Er zijn nu al 160 verloskundigen aangemeld!

Details

Om 11.15 uur verzamelen op het Malieveld in Den Haag. Spandoeken, call the midwife kostuums en protestflyers zijn aanwezig. Neem je eigen protest T Shirt of spandoek ook mee!

Kom je met de trein?  Loop dan de voorzijde van het station uit langs de NS Fietsverhuur. Met een persoonlijke OV kaart waar je vooraf fietsverhuur op hebt gedownload kun je voor €4,15 een fiets huren. Op elke persoonlijke kaart mag je twee fietsen huren. Collega Anne staat bij de fietsverhuur.

Kom je met de auto?  Parkeer dan in de Malieveld parkeergarage, loop 100 meter naar het station en huur daar een fiets. Wij wijzen je de weg.

Neem 2 lintjes/labels mee, 1 om je eigen fiets te herkennen en 1 voor je verlostas!

We verwachten pers aandacht, foto’s, film beelden en schrijvende pers. Alle pers zoveel mogelijk naar de kwartiermakers sturen, Joke, Linda, Antje Martje, Vivian en Marieke.

Om 12 uur fietsen we de route door de stad. Het actiecomité is herkenbaar aanwezig met gele hesjes. We fietsen zoveel mogelijk aaneengesloten, echter houden ons wel aan alle verkeersregels zoals rode stoplichten, trams hebben voorrang en let op met oversteken. Er is begeleiding door agenten. Aan het eind van de ronde door de stad, met veel fietsbellen, komen we aan op de Prinsengracht voor het ministerie van VWS (12.45-13.00 uur). Daar op de brug voor VWS zetten we onze tassen op de brug, rollen de spandoeken uit en zingen we ons strijdlied. Op de melodie van “Annie hou jij mijn tassie even vast”. We overhandigen ons manifest aan de minister of zijn vertegenwoordiger.

Refrein:

Ehernst, hou jij me tassie effe vast, zonder vroedvrouw, dat ga je merken.

Ehernst, geef mij me tassie maar weer terug, want die IB, die gaat niet werken!

Daarna nemen we de verlostassen weer mee en fietsen terug naar het Malieveld, leveren de kostuums en flyers weer in. Mocht je de call the midwife kostuums willen meenemen voor een actie in jouw regio meld je dan bij Moniek en Elizabeth. Dat kan, we noteren je naam en vragen je de kostuums voor 12 april weer te retourneren.

Einde actie max 14.00 uur.

Tot vrijdagochtend, het actiecomité rekent op jou!

Noortje, Anne, Nira, Petra, Susan, Moniek, Joke, Olijf, Danielle en Linda

tinyurl: link

Aanmelden

Als u al bekend bent bij ons zullen we uw aanmelding koppelen aan de bestaande gegevens, invoer van uw emailadres volstaat in dat geval.

Houd mij op de hoogte (afmelden kan altijd).